Actie met Van Stenwic Makelaardij

17-02-2013Een lager energieverbruik als verkoopargument.
Deze trend is nu steeds duidelijker waarneembaar in de woningmarkt. Energiekosten vormen in toenemende mate een steeds groter deel van onze steeds terugkerende maandlasten. Het is dus zaak om daar nu al op in te spelen en toe te werken naar een energiezuiniger woonomgeving. Ook vanuit de overheid komt inmiddels al meer regelgeving om dit te bewerkstelligen. In het bouwbesluit geldt een dergelijk pakket al jaren voor nieuwbouw, maar ook in de bestaande bouw begint het tij langzaam maar zeker te keren. Zo is er sinds enige jaren de verplichting om bij verkoop van de woning een energie-prestatiecertificaat te leveren, het EPA label. Ondanks deze verplichting wordt hier helaas nog nauwelijks gehoor aangegeven. Er staats immers geen sanctie op het niet na komen van deze verplichting. Onlangs heeft “Den Haag” besloten dat een sanctiesysteem er vooralsnog ook niet komt. Hiermee riskeert de overheid echter wel een boete uit Brussel van maar liefst 90 miljoen euro per jaar.

Moet een huizenverkoper afwachten of juist actief inspringen ?
Passief blijven is zeker niet verstandig, dan blijf je een grijze muis. Als verkoper van je woning wil je juist opvallen. Uitsteken boven het andere aanbod. Dus is het nu hét moment om je woning te optimaliseren qua energieverbruik en te voorzien van een EPA label. Het aantal woningzoekers dat zich bewust is van het belang van energieverbruik wordt zienderogen groter. In plaats van het label te zien als kostenpost blijkt het overleggen van een EPA label uiteindelijk op termijn een prima verkoopargument te zijn.

Van Stenwic Makelaardij maakt het gemakkelijk én voordelig.

Om een bewuste keus voor het EPA label nog aantrekkelijker te maken, heeft Van Stenwic op voorhand alvast een extra voordelig aanbod geregeld, uiteraard exclusief voor klanten van Van Stenwic. In samenwerking met Thermo Advies wordt je woning gelabeld voor slechts € 125,-. Dat is een korting van maar liefst € 70,-. Een korting die Van Stenwic voor haar rekening neemt, als gebaar naar de klantenkring. Want het streven is om de gehele woningportefeuille te voorzien van een label.

Actieve publiciteit.
Om het effect van deze actie zo groot mogelijk te maken, zal Van Stenwic door gedegen voorlichting en persinfo uitgebreide aandacht van de media vragen. Hiermee worden meteen alle deelnemende woningen uitgebreid in de picture gezet. Een mooie kans dus om de verkoop van je woning een extra impuls te geven.Er zijn nog geen reacties.

Laat een reactie achter

Je naam:
Je e-mail adres:
Je bericht:

Thermo Advies
Kielakker 47
7971 AE Havelte
T 06 - 280 93 123
E info@thermo-advies.nl
Vormgeving : Dith-Design
Website : Alstro.nl